20 Μαΐ 2011

Τα αλεξίπτωτα

Μια νύχτα, ένα δικινητήριο αεροπλάνο πετούσε κάπου πάνω από το New Jersey. Υπήρχαν πέντε άτομα στο σκάφος: ο πιλότος, ο Michael Jordan, ο Bill Gates, ο Δαλάϊ Λάμα, και ένας χίππυ.
Ξαφνικά, κάτι εξερράγη δυνατά στο χώρο αποσκευών, και καθώς η καμπίνα των επιβατών άρχισε να γεμίζει με καπνό, η πόρτα του πιλοτηρίου άνοιξε και όρμησε στο χώρο των επιβατών ο πιλότος λέγοντας:
-Κύριοι, έχω καλά νέα και κακά νέα. Τα κακά νέα είναι ότι θα συντριβούμε στο Νιου Τζέρσεϊ. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τέσσερα αλεξίπτωτα, και εγώ έχω ένα από αυτά!
Λέγοντας αυτά, ο πιλότος άνοιξε διάπλατα την πόρτα και πήδηξε από το αεροπλάνο πριν προλάβει κάποιος να αντιδράσει.
Πετάχτηκε τότε και ο Μάικλ Τζόρνταν και είπε:
-Κύριοι, είμαι ο μεγαλύτερος αθλητής του κόσμου. Ο κόσμος χρειάζεται μεγάλους αθλητές. Νομίζω ότι ο μεγαλύτερος αθλητής στον κόσμο δικαιούται ένα αλεξίπτωτο!
Με αυτά τα λόγια, άρπαξε ένα από τα αλεξίπτωτα, πετάχτηκε μέσα από την πόρτα και εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα. Πετάχτηκε τότε και ο Bill Gates και είπε:
-Κύριοι, είμαι ο εξυπνότερος άνθρωπος του κόσμου. Και ο κόσμος χρειάζεται έξυπνους άνδρες. Νομίζω ότι ως ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου θα πρέπει να πάρω το ένα αλεξίπτωτο.
Με αυτά τα λόγια άρπαξε ένα και πήδηξε έξω.
Ο Δαλάϊ Λάμα και ο χίππυ μένουν να κοιτάν ο ένας τον άλλο. Τέλος, ο Δαλάϊ Λάμα μίλησε.
-Γιέ μου. Έχω ζήσει μια ικανοποιητική ζωή και γνώρισα το Αληθινό Φως. Εσύ έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου. Πάρε το αλεξίπτωτο που έμεινε και πήδα. Εγώ θα πέσω με το αεροπλάνο.
Τότε ο χίππυ χαμογέλασε και είπε:
-Μην ανησυχείς, δικέ μου, υπάρχουν ακόμα δύο αλεξίπτωτα. Ο εξυπνότερος άνθρωπος του κόσμου μόλις πήδηξε έξω φορώντας το σακίδιό μου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...