Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1.200 γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι.Προβλέψτε, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες. Για καλό και για κακό βεβαιωθήτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα.
Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου. Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5) για 10 λεπτά.
Σερβιριστήτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το.
Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος.
Βάλτε και πιείτε ακόμα ένα ποτήρι Ουίσκι.
Επαναλάβετε αυτό το βήμα άλλες δυο φορές.
Μετά απο ένα τέπαρτο φουρνίστε το άνοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσειμο του ψοτόπουλου.
Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία.
Μετά απο ένα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τέλος πάτνων... κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο. Ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε, βάλτε τέλος πάντων το φωτόπουλο απ’ την άλλη.
Καφήστε σε μια λωκό καλέκρα και καβετάστε κανά δυό φατήρια Κίσκη αμόκα.
Νύστε, λύστε ψήστε το κουφόλουπο για μισή φώρα ακόμα.
3 λοτήρια αρφότερα...
Ζαμέψτε το γατόπουλο απο χάμω, (έπεσε το μακαλισμένο), καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο. Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ’ τα γάδια που μύθικαν στα κλαπάκια της μουζίνας. Μην αποχειραθήτε να κησωθείτε, μια φαρά είμαστε εδώ μάτω.
Απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι.
Αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμήτε ως το χρωί.
Την επόμενη μέρα, πάρτε ένα αλκα σελτζερ. Πηγαίνετε να φάτε κρύο κοτόπουλο με μαγιονέζα και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζίνα.
Την άλλη βδομάδα θα δοκιμάσουμε την Κρητική συνταγή:
Κατσικάκι με τσικουδιά!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου